Pildid: Võrumaal nähti üliharuldast valget räästapääsukest

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe lugeja leidis Võrumaalt Varstust valget värvi räästapääsukese poja. Lugeja sõnul ilmus valget värvi räästapääsukese poeg pesaäärele uudistama esimesel juunil. «Kuigi pildil näha ainult pääsupoja pea, siis aegajalt keeras ta pesast välja ka saba, mis võimaldas veenduda, et tegemist üleni valge linnuga. Pesast lahkus pojake täna ja pildile saada teda ei õnnestunud.»

Maaülikooli ornitoloog Leho Luigujõe sõnul on albinism pääsukeste seas väga haruldane, enim esineb seda partidel, hiljuti oli Tartus Emajõel näha üht lumivalge sulestikuga sinikaelparti.  

Räästapääsuke rajab pesad reeglina maja räästaalusele ning on sinakasmusta ülapoole ja üleni valge alapoolega. Võrreldes suitsupääsukesega on räästapääsukese sabahark väiksem ning ka linnu kurgualune on valge. Räästapääsukesele on ainuomaseks suur valge laik sabapealsel ning seljal, mis on eriti hästi nähtav lennus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles