Ilveseema tegi pesa vanasse lauta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlvamaal rabamatkal käinud Kadi Needo ja Siim Õunap kiikasid juhuslikult läbi akna sisse ka ühte mahajäetud lauta. Suur oli nende üllatus, kui nad leidsid eest kolm ilvesepoega.


Õunap rääkis, et käis elukaaslasega Põlvamaal rabamatkal ja leidis metsa serval asuvast mahajäetud majast kolm pisikest ilvesepoega.

«Metsakiisu oli pesa teinud vana lauda põrandale põhule. Tegime pisikestest kiisudest kiirelt paar fotoklõpsu ja mõnesekundilise filmiklipi ning tulime ruttu tulema, kuna mõte läheduses luuravast emailvesest ei olnud eriti julgustav,» sõnas Õunap.

Pildid ja video on tehtud pühapäeval kella poole nelja paiku päeval. Kadi Needo kinnitusel tehti pilti läbi laudaakna, mille klaas oli kunagi ammu eest ära võetud. Lauta matkajad sisse ei läinud, et kiisusid mitte häirida.

Metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse juhataja Peep Männil sõnas, et loomakeste leidjad tegid väga õigesti, et kiiresti lahkusid. Ehkki ilvesed Männili sõnul inimesi teadaolevalt maha murdnud ei ole, on oht, et loom siiski kaitseb oma poegi ja muutub agressiivseks.

Männil avaldas lootust, et rohkem matkahuvilisi lauta enam ei satu, et ilvesepojad saaksid rahulikult suureks kasvada.

«Ilvesele küll meeldib vanade hoonete juures käia, kuid seni pole teada, et loom sinna ka pesa teeks,» selgitas Männil. Tema kinnitusel poegib ilves enamasti metsas varjatud ja tuulevaikses kohas kas kusagil risuhunnikus või poolkoopas mõne puujuure all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles