Ilmateenistus hoiatab äikese ja tuuleiilide eest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike 18. mai õhtul Kuusalus. Tallinna poolt suundus korralik äikesepilv ida suunas pakkudes ilusat vaatemängu.
Enamik välke tabas Jumindat ja mõnigi Andineeme kanti.
Äike 18. mai õhtul Kuusalus. Tallinna poolt suundus korralik äikesepilv ida suunas pakkudes ilusat vaatemängu. Enamik välke tabas Jumindat ja mõnigi Andineeme kanti. Foto: Jüri Voit

Ilmateenistus hoiatab, et täna sajab mitmel pool äikesevihma ja äikesepilve all võib olla tugevamaid tuulepuhanguid.

Hoovihmade vahel on täna vahelduva pilvisusega ilm.

Puhub lõuna- ja edelatuul 3-9 m/s, äikese ajal võib olla tugevamaid tuulepuhanguid.

Sooja on 21-26, kohati kuni 29 kraadi.

Laupäeval tugevneb Eestis lääne poolt saabuva kõrgrõhuala mõju, kuid itta eemalduva madalrõhulohu mõjul sajab veel kohati hoovihma. Tuul puhub läänekaarest 2-8, päeval rannikul puhanguti 12 m/s. Öösel on sooja 13-17, päeval 19-25 kraadi.

Pühapäevast teisipäevani jääme kõrgrõhuala idaosa kaitsva tiiva alla. Ilm on enamasti sajuta, kuigi päeval võib Ida-Eestis kohati hoovihma sadada ja olla äikest. Peamiselt on siis aga sajuta ilm. Mandril puhub nõrk, rannikul mõõdukas loode- ja läänetuul. Sooja on öösiti 11-16, päeval 19-24, esmaspäeval Ida-Eestis kuni 27 kraadi.

Kolmapäeval liigub Soomest üle Eesti kagusse madalrõhulohk, mis toob vihma ja mille järel saabub Eestisse jahedam õhumass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles