Homme tuleb kuni 30 kraadi sooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kesk-Euroopas asetseva madalrõhkkonna kirdeserv kujundab astronoomilise suve alguse ilma. Kuigi maapinna lähedases õhukihis saabub Eestisse soe front, tugevneb samal ajal kõrgemal atmosfääris kõrgrõhuhari, mis tihedate vihmapilvede arengut takistab.

Nii möödub homne päev mitmel pool päikesepaisteliselt ning üha soojenevas õhumassis tõuseb termomeetri näit sisemaal mõnel pool 30 kraadi lähedale.

Reedel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub idakaare tuul 3–8, pärastlõunal rannikul kuni 11 m/s. Sooja on 24–29 kraadi, rannikul paiguti 20 kraadi.

Jaaninädalavahetuse sisustavad hoovihmad

Nädalavahetusel on samuti vahelduva pilvisusega ilm. Laupäeval sajab mitmel pool hoovihma ning on äikest. Lääne-Eestis on sooja kuni 25, Ida-Eestis kuni 30 kraadi.

Pühapäeval ehk jaanilaupäeval on vihma tõenäosus väiksem, ehkki äikeseoht on endiselt. Tuul on muutliku suunaga 2-7 m/s, soojakraade on 19-25.

Jaanipäeva ilm ei erine eelnevatest päevadest: kohati sajab hoovihma ning on äikesevõimalus. Sooja tuleb 22-27 kraadi, rannikul kohati kuni 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles