Ilmatargad lubavad kuiva ja kuuma suve

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuse-taat lubab sooja suve.
Kuuse-taat lubab sooja suve. Foto: Reporter.ee

Ilmatarkade Elmar Kuuse ja Jaan Allase ennustuste kohaselt ootab Eestit ees kuiv ja kuum suvi.

Põlva kaubanduskeskuses lotopileteid müüva Elmar Kuuse ehk Kuuse-taadi sõnul tuleb sel aastal väga ilus suvi, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Juunis tuleb sooja 20-25 kraadi juures ja peale selle jääb ilm ikka võrdlemisi kuivaks, sademeid on väga vähe oodata,» ennustas Kuuse-taat. «Juuli alguses peaks tulema ligi 30 kraadi, aga kuu teisel poolel on oodata äikesevihma. See (äike) üldiselt midagi ei mõjuta, ilm jääb ikka päikesepaisteliseks.»

Augusti esimesel poolel on Kuuse-taadi sõnul oodata hoovihma, kuu teisel poolel peaks ilm taas kuivem olema. «Septembris on taas sooja 20 kraadi ringis, võib ka 25 kraadi tulla,» ennustas Kuus.

Võrumaal Rõuge kandis sügaval metsade ja mägede vahel elav Jaan Allas ennustab ilma põhiliselt allikate pealt.

«Allikad on selle suve kohta rääkinud väga pikalt ja põhjalikult ja siiamaani on nad oma lubaduse täitnud,» rääkis Allas. «Olulisi sademeid ei ole nad näidanud ja seda ei ole meil ka kahjuks tulnud.»

Allase sõnul näitavad allikad aega vähemalt kaks nädalat ette. «Lähima kahe nädala jooksul ei ole meil veel olulist vihma oodata,» ennustas Allas. «Võib tulla kerge vihmasagar ainult.»

Mitmed Eesti veekogud on juba praegu ujumiskõlblikud. Paljudes Eesti järvedes on veetemperatuur juba üle 20 kraadi, vahendas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles