Sõrves plaanitakse kolm kaitseala ühendada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve rand Saaremaal.
Sõrve rand Saaremaal. Foto: Küllike Rooväli

Keskkonnaameti tellimusel valminud Rahuste looduskaitseala kaitsekorralduskava 2013–2022 teeb ettepaneku luua tulevikus üks looduskaitseala, liites selleks Rahuste looduskaitseala, Kaugatoma–Lõu hoiuala ja Kaugatoma–Lõo maastikukaitseala.

Kaitsekorralduskava koostanud OÜ Consultare töörühm Kristo Kiikeri juhendamisel põhjendab, et ehkki praegu on kõikide nimetatud alade peamine kaitstav väärtus poollooduslikud kooslused, on alade kaitsevorm erinev, kirjutab Saarte Hääl.

Nii kaitseala valitsejale kui ka maaomanikele ja -hooldajatele on aga lihtsam ja arusaadavam, kui tegemist on ühe kaitsevormi ja -režiimiga alaga. Liidetud looduskaitseala pindala oleks 5343,8 hektarit, millest maismaa pindala moodustab 1034,9 ha.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni kaitse planeerimise spetsialist Gunnar Raun ütles, et kaitsealade liitmise plaan ei ole praegu aktuaalne, kuid see on teema, mis vajab kaalumist edaspidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles