Selle kevade soojarekord mõõdeti täna Türil

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev.
Purskkaev. Foto: Ain Protsin.

Selle kevade tänavune soojarekord mõõdeti kella 15 ja 16 vahel Türil, kus soojakraadid kerkisid 28,6-ni.

«Eilset rekordit 28,3 kraadi, mis mõõdeti Kuusikul, korrati täna Valgas, Viljandis ja Võrus,» rääkis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain Postimees.ee'le.

Suveilmaga alanud nädal toob põhjaliku ilmamuutuse, ööpäeva keskmine õhutemperatuur langeb alates kolmapäevast ning on nädala teisel poolel 8 kuni 11 kraadi piires, mis on 2 kuni 5 kraadi juuni alguse klimaatilisest normist madalam.

Alates kolmapäevast on kõikjal sadude tõenäosus suur ning äärmiselt suur tuleoht Lõuna-Eestis väheneb.

Teisipäeval läheneb põhja suunalt külmem õhk ja jõuab Soome laheni. Tõenäoliselt on hoovihma ja äikest Lõuna-Eestis. Tuul pöördub põhja- ja kirdesse ning tugevneb. Õhutemperatuuri langust võib oodata Põhja-Eestis, mujal on veel soe.

Kolmapäeval aktiviseerub põhjast saabuva külma õhu toimel Eesti kohal või vahetus läheduses tsüklon, mis suundub aeglaselt Peterburi poole.Merel ja rannikul puhub tugev põhjakaarte tuul. Sajab vihma ja sadu võib paiguti tugev olla, kohati esineb äikest. Püsib jahe ilm.

Neljapäeval võib tsükloni kese mööda Soome rannikut või Soome lahte Eesti kohale tagasi pöörduda. Ilm püsib jätkuvalt vihmane ja jahe, kuid tugevate põhjatuulte tsoon jääb Eestist eemale Põhjalahele.

Reedel pakub vihma Läänemere kohale taandunud ja täituv tsüklon. Tuul pöördub lõunakaartesse. Aeg-ajalt sajab vihma ja ilm püsib jahe.

Laupäeval –pühapäeval liigub täituv tsüklon Läänemere kohalt pikkamööda kirde poole. Tuul on muutlik. Jätkuvad jahedad hoovihmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles