Tallinn kutsub lohakaid lumerookijad korrale

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Tallinnas Liivalaia tänaval
Olukord Tallinnas Liivalaia tänaval Foto: Artur Sadovski.

Täna hommikul korraldas Tallinna munitsipaalpolitsei (MUPO) ülelinnalise reidi lumekoristustööde olukorraga tutvumiseks ja lohakate lumerookijate korralekutsumiseks.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei keskendunud kõiki Tallinna linnaosi hõlmanud kontrollreid mitte lohakate trahvimisele, vaid kitsaskohtade kaardistamisele ning hooldusfirmade ja majaomanike korralekutsumisele. 



«MUPO juhtis hooldusfirmade tähelepanu väärpraktikale, kus suurel kiirusel kihutavad sahad heidavad lume kõnniteedele,» ütles Aas. «Jalakäijad lõid maailma ning selle inimkonna parema osaga tuleb arvestada ka uljastel sahkajatel.»



Nõmme teel, Sõpruse puiesteel, Tondi tänaval  ja Mustamäe teel olid tänavapuhastusmasinad lükanud ühissõidukite peatuste ette lumevallid, millest transpordivahendisse sisenejad pidid läbi sumama.



Nõmmele on tekkinud tänavate äärde kõrged lumevallid, mille äravedamisega tuleks hooldusfirmal kohe alustada.



Mitmes kohas Paldiski mnt ääres ja Tulika tänaval olid tänavapuhastajad lükanud lume kõnniteele ja hoovi sissesõitude ette.



Välja tänaval on tänavapuhastaja lükanud lume kõnniteele ja jalakäijad peavad kasutama sõiduteed. Pirital on Kose tee ja Vabaõhukooli tee ning Narva mnt vaheline kõnnitee lumesaha poolt umbe aetud.



MUPO andmetel on 80 protsenti kõnniteedest Põhja-Tallinna linnaosas koristamata.



Mustamäel ja Lasnamäel on tehtud lumekoristusel tublit tööd, ent sisekvartaalsed teed on seni raskesti läbitavad.



Elamuühistute tubli töö lumekoristusel väärib äramärkimist Haabersti linnaosas.



Kristiines on Tiiva, Luige, Tedre põik, Käbliku ja Liblika tänavalõigud, kus puudub kõnnitee, vana hea kombe kohaselt külgnevate kruntide omanike poolt lumest puhtaks roogitud.



MUPO jälgib tähelepanelikult lumekoristustööde kulgu.



Ilmnenud puuduste puhul kasutatakse veenmismeetodeid, ent kui sellest ei piisa algatatakse ka väärteomenetlus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles