Merevesi on alles külm, kuid siseveekogudes kannatab juba ujuda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Eestis algab laupäeval ametlikult suplushooaeg, kuid merevee temperatuur on praegu eelmise aastaga võrreldes veel oluliselt jahedam.

Aasta eest mõõdeti Stroomi ranna avamisel veetemperatuuriks 11 kraadi ja Pirital 13 kraadi. Seekord on merevesi soojenenud alles viie plusskraadini. Olukord on samalaadne ka teiste linnade randades.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi hüdroloogia osakonna juhataja Tiia Pedusaare sõnul on vesi külm pika talve tõttu. Et kevad saabus sel aastal eelmisest kaks-kolm nädalat hiljem, oli meri ka kauem jääs.

Ujumissõpradele see suurt meelehärmi valmistada ei tohiks, kuna siseveekogudes küündib temperatuur mõnelgi pool kuni 21 kraadini. Näiteks mõõdeti Mustjões ja Piusa jões täna 20,6 kraadi ning Emajões 19,5 kraadi sooja.

Pedusaar tuletab siiski meelde, et veetemperatuuri mõõdetakse veekogude põhjas ning seetõttu võib esitatud tulemus olla tegelikust pisut kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles