Kesk-Ameerikat tabas võimas maavärin

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Ameerika riigis Hondurases toimus ööl vastu tänast tugev maavärin, mille võimsuseks mõõtis USA geoloogiateenistus 7,1 magnituudi Richteri skaalal.


Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus andis tsunamihoiatuse Hondurase kõrval veel kahele Kesk-Ameerika piirkonnas asuvale riigile: Belize´ile ja Guatemalale, kuid tühistas selle, sest hiindlainet siiski ei tekkinud, teatas BBC News.

Võimsa maavärina epitsenter asus Bahia saarestiku suurimast saarest Roatanist 64 kilomeetrit kirdes, umbes kümne kilomeetri sügavusel Kariibi meres. Maavärinapiirkonnas asuva saarega pole kontakti õnnestunud saada. Lähim rannikulinn La Ceiba asub epitsentrist 130 kilomeetri kaugusel.

Ametlikud teated ohvritest või purustustest veel puuduvad, kuid kohaliku raadio kinnitusel on hukkunud vähemalt viis inimest, nende seas kaks last, ning vigastatute arv läheneb paarikümnele, vahendas AFP.

Roatani elanike teatel tundsid nad kolme värinat, millest pikim kestis 30 sekundit. Teised värinad kestsid hinnanguliselt viis sekundit.

Maavärinat olid tunda ka Mehhiko lõunaosas asuvas Cancunis. Uudisteagentuuri Associated Pressi teatel jooksid inimesed Guatemala pealinnas Guatemala Citys keset ööd paanikas tänavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles