Uudiseid loomaaiast: sündide kõrgaeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kigoma koos Tanja ja Jürgeniga
Kigoma koos Tanja ja Jürgeniga Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Sündide kõrgaeg Tallinna loomaaia sõraliste seas kestab.

Eriti viljakaks kujunes möödunud reede, 17. mai, mil ilmavalgust nägi kokku kümme loomapoega: ühe tallekesega said maha ida-sinilammas, tadžiki markuur, dagestani tuur ja Dalli lumelammas, kolm tallekest sündisid tagakaspia uriaalidel ning kolm põrsakest vietnami rippkõhtseal.  Iga päev toob juurde mõne kaljukitse või mägilamba. Kesknädalal, 22. mail, sündisid esimesed kubani tuuride talled ja nüüd pole loomaaia alpinaariumis enam aedikut, kus tallekesi ei kepsutaks.

Tallinna päeval koorunud stepikotkatibu sai endale pesakaaslase kolm päeva hiljem, 18. mail, mil koorus teine kotkatibu. Mõlemad vanalinnud toidavad poegi hoolsalt. Stepikotkatibud koorusid viimati Tallinnas kuus aastat tagasi.

Valgekurgede pesas koorus kesknädalal esimene kuretibu. Teine valgekuremuna koliti seejärel õnnekurgedest kasuvanemate pessa, et vältida hiljem kooruva poja hukkumist tugevama ja agressiivsema esimese poja noka läbi.

Berliini loomaaiast saabusid Tallinna ninasarvikutalitajad Tanja ja Jürgen Jahr, et tutvuda oma kasvandiku ninasarvikupoiss Kigoma pidamistingimustega ja kergendada tema kohanemisraskustest ülesaamist. Nad jagasid Tallinna loomaaia ulukihooldajaile näpunäiteid Kigoma iseloomu ja harjumuste kohta ning neil õnnestus ettevaatlik Kigoma, kes oma jalga õuealale veel tõstnud polnud, veidikeseks ka õueaedikut uudistama meelitada. Ninasarvikutüdruk Kibibi aga õueaedikut enam ei pelga ja käib seal aeg-ajalt meelsasti kappamas.

Loomaaia Illu kohviku terrassil saab uudistada väikest kevadseente väljapanekut. Söögiks sobivate liikide viljakehi leidub kevadel küll vaid paarikümne ringis, kuid seda suurem on rõõm, kui mõnele sellisele peale satud. Üllatada võib metsas uitajat ka mõni mittesöödav, see-eest aga eriti värvikas või omapärase välimusega seen.

Hilisõhtustele ekskursioonidele loomaaias on saada veel üksikuid pileteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles