Viljandis eksles kitseke

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskits.
Metskits. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna pärast kella 10 paluti päästjate abi Viljandis Kivi tänaval eksleva metskitsetalle tabamisel. Päästjad leidsid kitse, kohale tulid ka politseinikud ja keskkonnainspektsiooni töötajad.


«Seni, kui oodati veterinaarkeskuse töötajat, hüppas kitsetall üle aia ja jooksis nähtavasti linnast välja, sest rohkem teda nähtud ei ole,» rääkis Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo.

Keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo vaneminspektor Jane Uibopuu ütles, et loomake põgenes läbi aedade Paala järve poole ja on tõenäoliselt ka praegu seal kandis.

Astra Pintson-Käo teatel nähti varahommikul ühte kitsetalle Lääne tänaval Maksimarketi juures, kuid pole teada, kas see oli sama kitsetall, mis Kivi tänava piirkonnas. 

Metsakaitse ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männili sõnul on kätte jõudnud igakevadine aeg, mil noored metsloomad võivad uue elupaiga otsimisel sattuda linnadesse.

Männili sõnul satuvad sageli linnatänavatele noored põdravasikad, kes inimesi märgates võivad paanikasse minna. «Tegemist on veidi üle aasta vanuste vasikatega, kes on kevadel emalooma juurest lahkunud ning asunud iseseisva elu alustuseks uut elupaika otsima,» selgitas Männil agentuurile BNS.

Tema sõnul satuvad loomad linnatänavatele enamasti öötundidel ning kui hommiku saabudes hakkavad inimesed liikuma, võivad loomad paanikasse sattuda ega suuda enam leida teed linnast välja.

«Kindlasti ei tohi linna sattunud loomadele lähedale minna, vaid tuleb helistada päästeteenistusele, kellel on metsloomade linnast väljaviimisel suured kogemused,» ütles Männil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles