Alanud nädal toob hoovihma ja äikese

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Jüri Voit

Käesolev nädal tuleb niiske – sajab palju vihma ning arvestada tuleb äikesega, prognoosib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Teisipäeval tuleb madalrõhkkond Läänemere lõunakaldalt põhja poole ja kulgeb keskpäeval Gotlandilt Läti rannikule. Eesti jääb selle põhjaserva. Öö ja hommik on udused. Vihmahoogude ja äikese võimalus on suurem Saaremaal ja Lõuna-Eestis.

Keskpäevast alates tuleb hoovihma ja äikesega kõikjal arvestada. Idakaare tuul on tugevam põhjarannikul, kuid äikese ajal on tugevate tuulepuhangute oht üle Eesti. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, kohati 16, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Kolmapäeval koondub madalrõhkkond Skandinaavia lõunaosa kohale ja selle idaservas sajab meil hoovihma ja on äikest. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk, kuid äikese ajal võib olla tugevaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 15, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Neljapäeval jääme idapoolse kõrgrõhkkonna ja lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna piirimaile. Pilvi on hõredamalt. Öösel on saju võimalus väiksem, kuid päeva peale arenevatest rünksajupilvedest võib mõnes kohas hoog vihma tulla, pole välistatud ka äike. Tuul puhub idakaarest ja päeva peale põhjarannikul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Reedel liigub Ukrainast madalrõhkkond Leedu kohale ja toob niiskust juurde. Vahete-vahel sajab vihma. Puhub tugev idatuul, puhangud võivad sisemaal 14, rannikul 18 m/s ulatuda. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Laupäeval tuleb madalrõhkkond Stockholmi lähistele ja selle idaserv katab Eesti vihmapilvedega. Õhtupoolikul võib ilm paraneda. Tuul pöördub idakaarest edelasse ja jääb rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 14, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles