Loomaaia pisiperre lisandusid kaks kotkatibu ja naaritsapojad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkas
Merikotkas Foto: Priit Simson / Postimees

Tallinna loomaia pisiperre on mais lisandunud kaks kotkatibu ja naaritsapesakond, aasta alguses sündinud noort pelikani harjutatakse aga tasapisi linnutiikide avarustega.

11. mail koorus kaljukotkal kaameraga varustatud pesas tibu. Kullimäe stepikotkas sai paar päeva hiljem samuti poja. Ilmavalgust nägi ka esimene naaritsapesakond. Kui kotkatibu toitmist ja sirgumist on veebikaamera vahendusel võimalik jälgida, siis naaritsapojad on silmade täieliku avanemiseni pesakastis peidus, teatas Tallinna loomaaed.

Jaanuari keskel inkubaatoris koorunud pelikan on nüüdseks täismõõtu kasvanud. Lindu harjutatakse tasapisi linnutiigiga. Veel tumedas tibusulestikus pelikan on inimestega harjunud, kuid ei kipu loomaaia pelikaniparvega ühinema.

Loomaaia haljastajad istutasid seni talvekorteris olnud puumõõtu banaanitaimed õue. Haljastus- ja heakorratöödel on loomaaias abiks Kopli Ametikooli ja Räpina Aianduskooli praktikandid. Emadepäeval aitasid loomaia koristuses kaasa ka Loomaia Sõprade Seltsi liikmed.

Maikuu lõpunädalal algavad hilisõhtused ekskursioonid, mis kestavad juuli keskpaigani. Giidi juhtimisel toimuvatel ekskursioonidel on võimalik näha videvikus aktiivsemaks muutuvaid loomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles