Tsüklon nõudis Bangladeshis ja Indias üle saja inimelu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul India idaosa ja Bangladeshi tabanud tsüklon Aila nõudis ligi 120 inimelu ning põhjustas üleujutusi, mille tõttu pool miljonit inimest pidi kodudest lahkuma.


Bangladeshi päevalehe Daily Star teatel tõusis surmaga lõppenud juhtumite arv riigis eile vähemalt 89ni ning India ametnike kinnitusel on ligi sada kilomeetrit tunnis liikuv tsüklon surmanud seni 29 inimest, teatas Reuters.

Bangladeshi võimud on 500 000 riigi rannikualadel elanud inimest paigutanud ajutistesse varjualustesse.

Paduvihmad on tõstnud jõgede veetaseme üle kallaste ka India idaosas asuvas Lääne-Bengali osariigis. Tõusuvee ja üleujutuste tõttu on inimesed ümbruskonnast ära lõigatud või pidanud kodudest põgenema.

Bangladeshis on kõige rohkem kannatada saanud Satkhira piirkond Mongla sadama lähistel, kus ainuüksi ühes külas hukkus võimude kinnitusel 17 inimest. Sadakond inimest on seni teadmata kadunud ning neid otsivad armee, merevägi, rannavalve ja vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles