Jõgevamaal sündis selle aasta soojarekord 28,7 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Neljapäeval sündis Eesti selle aasta soojarekord, kui kell viis pärastlõunal mõõdeti Jõgevamaal Tiirikojal õhutemperatuuriks 28,7 kraadi.

Kella viie ajal olid EMHI andmetel Eesti soojemateks punktideks veel Tartu, kus õhusooja oli 28,4 kraadi, Võru (28,3 kraadi) ja Valga (28,2 kraadi).

EMHI valvesünoptik ütles kella kuue ajal õhtul Postimehele, et täna enam vaevalt uut soojarekordit mõõdetakse, sest Lõuna-Eestist algab sadu ja tendents on selle poole, et pigem õhutemperatuur langeb aeglaselt ja ilm muutub taas jahedamaks.

Senine selle aasta soojarekord mõõdeti kolmapäeval, mil Jõgevamaal Toomal tõusis õhutemperatuur 23,4 soojakraadini. Üle-eelmine soojarekord pärineb teisipäevast, kui Võrus tõusis õhutemperatuur 22,4 kraadini.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel on neljapäeval olnud väga soe ilm ka mujal Eestis. Viljandis ja Tartus on neljapäeval maksimaalne temperatuur tõusnud 28,1, Kundas 27,7 ning Tallinnas Harkus 27,6 kraadini.

Pärnumaal Kaansoos on mõõtejaam neljapäeval registreerinud isegi 29,4 kraadi, kuid see mõõtejaam ei vasta rahvusvahelistele standarditele ja ametliku ilmarekordina seal mõõdetud andmed arvesse ei lähe.

Eelmise aasta soojarekord sündis 29. juulil Ida-Virumaal Narva-Jõesuus, kus õhutemperatuur kerkis 33,4 kraadini.

Eesti kõigi aegade soojarekord pärineb 11. augustist 1992, kui Võrus tõusis õhutemperatuur 35,6 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles