Alanud nädal toob kuni 23 soojakraadi ja äikese

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike Pärnus Kesklinna silla juures.
Äike Pärnus Kesklinna silla juures. Foto: Janek Põldots

Alanud nädalal saabub Eestisse suvine ilm, kui termomeetri näit tõuseb kuni 23 soojakraadini ja nädala teises pooles on oodata äikest.

Täna on päikesepaisteline kuiv ilm, puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s ja sooja on 12-17, rannikul kohati 10 kraadi, teatab EMHI.

Teisipäevane ilm saab olema pilvisem ja kohati võib ka hoog vihma tulla. Sooja on meretuulega rannikul kuni 12, sisemaal 15-19 kraadi.

Kolmapäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd ja kuigi taevas on pilverünki, püsib ilm sajuta. Alles õhtul võivad Edela-Eestisse tihedamad pilved jõuda ja vihma võimalus suureneb. Tuul on võrdlemisi nõrk ja lõunavool kannab meile soojemat õhku lisaks. Õhutemperatuur tõuseb sisemaal 18-23 kraadini, rannikualadel on aga märksa jahedam.

Neljapäeval kõrgrõhkkonna mõju väheneb. Läänemere idakaldale tuleb madalrõhulohk ja toob kaasa niiskema õhu. Kohati on äikest ja sajuhood võivad tugevad olla. Sooja on päeval 18-23, sajuhoogude all ja ka meretuulele avatud rannikul kuni 15 kraadi.

Reedel tuleb Poolast madalrõhulohk Eesti kohale ning toob hoovihma, püsib äikese võimalus. Tuul pöördub päeval edelasse ja läände ning tugevneb. Õhutemperatuur on päeval 12-17, Lõuna- ja Ida-Eestis 18-23 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkond küll eemaldub, kuid selle mõjusfäärist me veel täielikult ei vabane. Kohatiste vihmahoogude võimalus püsib. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on päeval 13-17, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on suurema sajuta. Vaid õhtupoolsel ajal on üksikute vihmahoogude võimalus. Tuul puhub edelast ja läänest ning nõrgeneb tasaspisi. Õhutemperatuur on päeval 13-16, rannikul 10 kraadi ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles