Teateid loomaaiast: kaljukitsed ei saa oma poegi jagatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muskuveis Henrik
Muskuveis Henrik Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Sõralised on hoos, pea iga päev sünnib juurde mõni talleke või vasikas. Miiludel, tagakaspia uriaalidel, dagestani tuuridel, nuubia ja siberi kaljukitsedel, lakklammastel ja ida-sinilammastel võib karja hulgas järglasi kepsutamas näha.

Laupäeval kokku nelja tallekesega maha saanud kaks siberi kaljukitse ei saanud algul omavahel kuidagi poegi ära jagatud. Üks talleke trügis võõra ema alla imema, ehk oli sel piim rammusam või kergemini tulemas, samas ei tahtnud aga tema ema ka loobuda ning käis oma talle puksides tagasi võitmas.

Laupäeval koorus teine poeg kaameraga varustatud hiid-merikotka pesas. Neljapäeval aga otsustati kotkapoeg kunstlikult üles kasvatada, sest vanalindudel näis jätkuvat tähelepanu vaid varem koorunud aktiivsemale ja tugevamale pojale. Pühapäeval sündis poeg azara aguutil. Neljapäeval munesid oma esimese muna õnnekured.

Laupäeval 27. aprillil Krefeldist ja Berliinist saabunud teravmokk-ninasarvikud Kibibi ja Kigoma kohanevad pisitasa oma uue eluasemega. Bernist saabunud noor muskusveis Henrik peab aga end õige pea kohalike muskusveiste Linda ja Silvia hulgas kehtestama hakkama.

Novembri keskel Pirita jõe äärest loomaaeda toodud saarmapoeg viiakse sel nädalavahetusel Lahemaale, kus ta loodusesse tagasi laskmise eesmärgil hakkab tasapisi tutvust tegema iseseisva eluga.

Eelmisel nädalal külastas loomaaeda üks vabalt elav valge-toonekurg. Ta patseeris guanakode aias, seiras troopikamaja kõrval elavaid kohalikke valge-toonekurgesid ja jätkas seejärel teekonda pesapaiga ja paarilise leidmiseks.

Alates mai algusest saab loomaaia Illu kohvikus taas uudistada valikut Zofo 2012 konkursile laekunud auhinnatud fotodest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles