Nädalavahetuse ilm: enamasti sajuta, kuid jahe

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Peeter Langovits

Laupäev möödub Lõuna-Eestis vihmapilvedega, kuid mujal Eestis enamasti sajuta. Nädalavahetuseks soojakraade väga palju ei lubata.

EMHI teatel tuleb laupäeva öösel eemalduva madalrõhulohu järel veel sajuhooge. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -1 kuni 3 kraadi.

Päeval tugevneb Eesti põhjapoolses osas kõrgema rõhuga vööndi mõju ja ilm on enamasti sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on 8 kuni 11 kraadi. Kesk-Euroopast üle Leedu liikuva madalrõhkkonna mõju on tugevam Lõuna-Eestis ning sinna jõuavad vihmapilved. Ilm jääb väga jahedaks ja sooja võib olla vaid 4 kuni 7 kraadi.

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Pilvi on vähe. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2 kraadi, päeval rannikul kuni 7 kraadi, sisemaal 10 kuni 13 kraadi.

Esmaspäeval taganeb kõrgrõhuala Venemaa poole, kuid servapidi suudab meid kuni lõunani sadudest hoida. Õhtupoolikul võib aga Eesti lääneservas vihma tulla, sest üle Skandinaavia laieneb Läänemerele madalrõhkkond. Tuul pöördub lõunakaarde ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 3 kraadi, päeval rannikul kuni 7 kraadi, sisemaal 10 kraadi 13.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu. Selle lõunaserva mööda kandub edelavoolus Läänemere äärde niiskemat õhku. Siin-seal sajab hoovihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6 kraadi, päeval 10 kuni 13 kraadi, Kagu-Eestis võib paar karaadi kõrgemale tõusta.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele. Madalrõhkkonna edelaserva mööda võib Eestisse veel hoogsajupilvi jõuda. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6 kraadi, päeval rannikul kuni 8 kraadi, sisemaal 10 kuni 13 kraadi.

Neljapäeva ööks tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ning mõõduka edela- ja läänetuulega. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi. Päeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid selle lääneservas püsib meil ilm sajuta ja võrdlemisi päikeseline. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on 10 kuni 15 kraadi.

Reedel laieneb Skandinaaviast üle Läänemere niiske õhuga madalrõhuvöönd ja toob vihma. Tuul pöördub lõunakaarde ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 kraadi, päeval 10 kuni 16 kraadi, meretuulega rannikul alla 10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles