Kakupojad on pesast lahkunud ja kakukaamera suletud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaamera-kodukakk pesas
Veebikaamera-kodukakk pesas Foto: AFP / Scanpix

Veebikaamera vahendusel kuulsaks saanud kodukakupere pesast lahkus viimane poeg 9. mail ja seejärel sulges ornitoloogiaühing ka populaarsust kogunud veebikaamera.

Kakupaar munes viis muna märtsi esimesel nädalal, kuid metsnugis võttis ühe neist märtsi lõpus. Allesjäänud munadest koorus aprilli alguses neli kakupoega. Pojad kasvasid vanemate aktiivse toitmise abil kiiresti ja tänaseks on kõik pojad pesast õnnelikult lahkunud.

Esimene poeg läks laia maailma avastama 5. mail, järgmised pojad vastavalt 6., 8. ja 9. mail. Paar päeva peale viimase poja lahkumist nähti kakuperet täies koosseisus pesapuust juba 200 meetri kaugusel.

Kuna pojad tõenäoliselt enam pessa ei naase, suleti ka kodukaku veebikaamera. Pesitsevat kodukakupaari külastati veebikaamera kaudu kolme
kuu vältel kokku 2,9 miljonil korral 128 riigist.

Enim külastusi pärines Eestist (kokku ligi miljon), Venemaalt (470 tuhat), Poolast (410 tuhat), Soomest (230 tuhat) ja Lätist (130 tuhat). Üks külastus tehti 12 riigist, näiteks Omaanist, El Salvadorist, Saint Kitt ja Neviselt, Saint Lucialt, Bahamalt ja Tansaaniast.

Eesti Ornitoloogiaühingu paigaldatud veebikaamera abil saadi uusi teadmisi nii kodukaku pesitsemise, toitumise kui muude aspektide kohta. Kaamera pilt pakkus vaatajatele kolme kuu vältel palju põnevust ja ka ärevaid momente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles