Galerii: Abrukale saab jäämineku ajal jäälõhkujaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läbi aegade on Abruka elanikud kasutanud kodusaarele pääsemiseks erinevaid vahendeid ja võimalusi.

Regulaarse ühenduse pidamiseks talvistes tingimustes on projektipõhiselt soetatud ja Kaarma vallale kuuluv lumesaan koos kondliga ja liikurmasin Argo, millel on ujumisvõimekus, kui masin peaks läbi jää vette vajuma.

Saarele on liigutud ka jala, sõidetud autoga või ATVga,  ka suuskadega. Abruka saarevahi Rein Lemberi sõnul kasutab tema talvel Abrukal liikumiseks oma vana päevinäinud mootorsaani Yamaha, mille sünniaasta 1990.

«Talvel, kui suvesaarlased on oma suuremaa kodudes, tuleb ka tühjana seisval kinnisvaral silm peal hoida, samuti jälgida loodust, et saarele ei tuleks soovimatud tegelased, nn. hulkuvad koerad, ilvesed, hundid, salakütid jne. See kehtib Abruka, Vahase, Kasse, Linnusita ja Kirju saare kohta,» räägib Lember.

Sel nädalal on kahel korral olnud saare elanikel aga võimalus liikuda Abrukale jäälõhkujaga Panda. Ka pühapäeval teeb Panda reisi saarele.

Nasval Baltic Workboatsis ootab aga merelt jääminekut spetsiaalselt Abruka ja Saaremaaga ühenduse pidamiseks valmistatud laev nimega ABRO. Aastaid saare elanikke ja saare külalisi truult teeninud laev Heili saadeti pensionipõlve pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles