Nädalavahetus algab sajuselt, lõpeb päikeseliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine lume sulamine
Kevadine lume sulamine Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Saabuv nädalavahetus algab sajuselt, kuid pühapäeval võib ka päikest paista. Ilma selginemine jääb siiski lühiajaliseks.

Suurem osa vihmast tuleb juba öösel kohale, kuid ka homme ennelõunal jätkub tõhus sadu läänest itta liikuvas madalrõhulohus. Külma frondi möödumisel võib läänekaarde pöörduva ja tugevneva tuulega ka päikselisi hetki ette tulla.

Puhastav kevadine sadu on igati teretulnud, kuid mõnes madalamas teelõigus võib vesi olla üsna sügav nii autole kui ka jalakäijale.

Pärastlõunal saartelt alates pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb.

Öösel puhub tugev ida- ja kagutuul rannikul puhanguti kuni 13-15 m/s, mis pöördub päeval edelasse ja nõrgeneb õhtuks. Õhutemperatuur on ööl vastu laupäeva +1 kuni +4 kraadi, päeval tõuseb +4 kuni +8 kraadini.

Ööl vastu pühapäeva võib veel kohati sadada vähest vihma, kuid päeval enam mitte, pigem võib hoopis päikest paista. Öösel võib õhutemperatuur langeda veel -1..+2 kraadini, päeval tõuseb aga 4-10 soojakraadini.

Esmaspäevaks tekib pilvi jälle rohkem. Mitmel pool sajab vihma, saju võimalus on suurem Põhja-Eestis. Õhutemperatuur seevastu tõuseb aga 6-12 soojakraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles