Tiivuline ründab kõndijaid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Lia Sosi peab Männimäel oma kodumaja lähedal arvestama, et vares võib teda kimbutada.
Viljandlane Lia Sosi peab Männimäel oma kodumaja lähedal arvestama, et vares võib teda kimbutada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Männimäel elav naine on pidanud viimased paar nädalat oma kodu lähedal ettevaatlikult ümbrust takseerima, sest teda kipub ründama vares.


Kesklinna tööle käiv lotomüüja Lia Sosi ütles, et on elanud samas majas üle veerandsaja aasta, kuid ei mäleta varasemast selliseid linnurünnakuid. Need algasid tema sõnul sel kevadel, vististi on tegu kahe linnuga.

«Ühe korra sain nokaga lausa pähe,» rääkis Sosi. «See ehmatas ikka kõvasti ja valus oli ka. Mitmel juhul on ta tiibadega mulle pihta läinud.»
Nagu naine tähele on pannud, ei ründa see vares või varesepaar siiski kõiki inimesi, kes majade vahelt üle haljas­ala kõnnivad. «Minu peale on ta eriti tige. Ja tean ühte naist veel, keda vares samuti sihib.»

Lia Sosi sõnul on varesed nende majade juures alati lennanud, ta on isegi neile toitu poetanud ja kõik on kenasti omavahel läbi saanud.
Kui sel kevadel lind teda ootamatult ründas, uuris naine ümbrust ja märkas lähedal kahte pesa, üht ühe, teist teise puu otsas.

«Võib-olla pole neil seal varem pesa olnud ja nüüd nad hirmutavad mind, et oma kodu kaitsta,» pakkus Sosi. «Mõnikord ründab vares mind hommikul, kui tööle lähen, ja õhtul, kui tulen. Samas mõnel päeval ei juhtu midagi.»

Sosiga samas majas Riia maantee 85 elav naine, kes oma nime öelda ei tahtnud, kinnitas, et temagi teada ründab vares eeskätt just Sosit ja teist naist, keda ka Sosi oli maininud.

Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
reedesest paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles