Uudiseid loomaaiast: selgrootud virguvad talvetardumusest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeluik
Väikeluik Foto: Maaja Kitsing

Öistest külmakraadidest hoolimata on kevade märke kõikjal.

Loomaaia linnutiikide asukad tervitavad kevadpäikest valjude kaagatuste ja veepladinaga. Faasanid teevad hääleharjutusi ja panevad territooriumi piire paika. Kakud ja ilvesed laulavad. Ja kuigi aastaaja vahetumisest annavad rõkatavalt märku eelkõige sulelised, näeb terav silm muutusi mujalgi.

Loomaaia zooloog Aleksei Turovski kohtas päikeselises loomaaias jalutades 21 liiki talvetardumusest virgunud selgrootuid: habesääsklasi (peljata pole vaja, inimest nemad ei ründa), kevikulisi, lumekirpe, sajajalgseid, üksikelulisi herilasi. Soojemates soppides ronib murukamara pinnale ka murelasi.

Loomaaia alpakad said eelmisel laupäeval, 23. märtsil esimese järglase. Üleni musta värvi poju käib koos vanaloomadega päeval ka õueaedikus, vaid ööseks suletakse ta näpistava külma eest koos emaga majakesse.

Esmaspäeval, 25. märtsil sündis järjekordne pisipoeg kääbusmarmosettide peregruppi. Maailma väiksemaid ahve on nüüd troopikamajas šimpansite kõrval olevas ekspositsioonis kokku 16.

Hiid-merikotka pesas haudumisel on juba kaks muna. Nandu munes neljanda muna. Kaljukotka kaameraga varustatud pessa ilmus esimene muna teatripäeval.

Elevandimaja ekspositsioonivitriini koliti nädala alguses kaks keskaasia kilpkonna poega. Jaanuari lõpus koorunud kilpkonnapojad on alles väikese lapse peopesa suurused, kuid igati krapsakad.

Loomaaia kassad on kevadpühade nädalavahetusel avatud nagu igal muulgi kevadpäeval kella üheksast hommikul kuni kella viieni õhtul. Jalutada võib kevadises loomaaias kuni kella seitsmeni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles