Väheseid plusskraade jagub kogu nädalaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmajaama andmetel tuleb Eestis alanud nädalal üsna heitlik ilm ja nii mõnelgi pool võib sadada veel lund, päevaseid plusskraade on siiski loota pea kogu nädalaks.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel ulatub teisipäeval Norra merelt Läänemere äärde kõrgrõhuala idaosa. Loodevool toob veidi niiskemat õhku, lisandub pilvi ning hommikul ja ennelõunal pudeneb mõnes kohas ka veidi lund. Tuul on öösel nõrk ja läänekaarest, päeval puhub loode- ja põhjatuul kuni 8 m/s. Öösel on külma 6-12 kraadi, päeval ulatub õhutemperatuur kolmest külmakraadist kahe soojakraadini.

Kolmapäeval tuleb Skandinaavia põhjatippu madalrõhkkond, kuid Läänemere ümbrus jääb kõrgrõhuala mõjusfääri. Pilvi on vähe ning ilm on nõrga läänekaare tuulega ja sajuta. Õhtuks pöördub tuul edelasse ja põhjarannikul tugevneb. Külma on öösel 6-12 kraadi, päeval jääb õhutemperatuur kahe külma- ja kahe soojakraadi vahele.

Neljapäeval suureneb põhja poolt madalrõhkkonna surve ja kõrgrõhkkond ise taandub kagu poole, servaga jääb aga Eestit katma. Pilvi on laiguti rohkem, kuid ilm püsib sajuta. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Külma on öösel 5-12 kraadi, päeval jääb õhutemperatuur vahemikku kahest külmakraadist kolme soojakraadini.

Reedel koondub kõrgrõhkkond Venemaale. Madalrõhkkond vallutab Kesk-Euroopa ja selle kirdeserv laieneb Läänemerele. Tuul pöördub kagusse ja päeval tugevneb. Taevas tõmbub järk-järgult pilvisemaks ja õhtul võib sadada ka veidi lund. Öösel tuleb külma 6-12 kraadi, päevane õhutemperatuur jääb kolme külma- ja kahe soojakraadi vahele.

Laupäeval ulatub madalrõhkkond servaga üle Eesti ja toob lund. Eelkõige öösel puhub tugev ida- ja kagutuul. Külma tuleb öösel 4-9, päeval kuni kolm kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond edasi Venemaale ja Eesti jääb selle põhjapoolsesse serva. Siin-seal sajab lund, sadu peaks olema enamasti nõrk. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul. Öösel tuleb 3-9 kraadi külma, päeval ulatub õhutemperatuur kolmest külmakraadist ühe soojakraadini.

Järgmisel esmaspäeval jääb Eesti madal- ja kõrgrõhuala piirimaile. Madalrõhkkonna ülekaalu korral lisandub lund, taevas on pilvisem ning öise ja päevase õhutemperatuuri vahe on väiksem. Kui aga kõrgrõhuala saab tugevamaks, on sajuvõimalus väiksem. Selgineva taeva all on öö sel juhul kindlalt miinuspoolel, päevane õhutemperatuur tõuseb aga valdavalt üle nulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles