Euroopa naarits on suutnud Eesti looduses kanda kinnitada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa naarits.
Euroopa naarits. Foto: Egert Kamenik

Kümmekond aastat tagasi alanud euroopa naaritsa projekt hakkab vilja kandma, kuna looduses on näha üha rohkem selle haruldase loomakese jälgi.

Tallinna loomaaias hakati euroopa naaritsat kasvatama 1998. aastal, et luua Hiiumaal looduslik asurkond. Projekt algas Hiiumaal minkide ehk ameerika naaritsate väljapüüdmisega, kes olid karusnahafarmist plehku pannud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

2000. aastaks oli see töö tehtud, kuid nii lihtsalt, et loomaaias naarits kotti ja lastakse Hiiumaal välja, asjad ei käi.

Esimene seirekäik märtsikuus Hiiumaal näitas, et sellist loomade arvu looduses nagu tänavu, pole varasematel aastatel olnud.

Loomaaia liigikaitseuuringute labori juhataja Tiit Marani sõnul oli paljudel väikestel ojadel, kus varem kunagi ei ole naaritsajälgi nähtud, sel aastal neid juba näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles