Välisministeerium hoiatab muutuvate ilmaolude eest Inglismaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisune tee Põhja-Inglismaal.
Tuisune tee Põhja-Inglismaal. Foto: SCANPIX

Välisministeerium hoiatas reedel muutuvate ilmastikuolude eest Suurbritannias, mis võivad häirida transporti.

Halbade ilmaolude tõttu võib olla häiritud liiklus maanteedel, samuti rongi- ja lennuliiklus kõikjal Ühendkuningriigis, teatas välisministeerium oma konsulaarinfo leheküljel.

Briti saari tabasid reede pärastlõunal paduvihmad ja tihe lumesadu, üks inimene sai maalihkes surma. Lumesaju tõttu suleti lennujaamad Põhja-Iirimaal ja Põhja-Inglismaal, kus lühikese ajaga sadas maha ligi 40 sentimeetrit lund.

Cornwalli maakonnas sadanud paduvihmad tekitasid maalihke, mis purustasid mitu kortermaja, hukkus vanem naine, teatas AFP.

Päästeteenistus evakuueeris Looe linnast maalihke ja rusuvoolu tõttu kümneid inimesi.

Ilmateenistuse teatel halveneb ilm ööl vastu laupäeva kogu Iiri merel ja Põhja-Iirimaal, tuues kaasa hulga sademeid ja külmakraade.

Ministeerium soovitas enne Inglismaale reisile asumist kontrollida, millised on ilmaolud riigi konkreetses piirkonnas aadressil http://www.bbc.co.uk/travelnews/ internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles