Keskkonnaminister annab üle looduskaitsepreemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi kuulutab homme Tallinna loomaaias avatuks 5. juunini kestva tänavuse looduskaitsekuu ning annab üle iga-aastase Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia.

Tänavu 21. korda välja antav Kumari preemia tõstab esile üksikisikuid, kollektiive, asutusi ja organisatsioone nende töö eest looduslike koosluste, liikide või looduskaitse objektide kaitsel, sellealaste teadmiste levitamisel ja propageerimisel, teatas ministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Keskkonnaministeerium on looduskaitsekuu raames Eerik Kumari nimelist preemiat välja andnud alates 1989. aastast. Esimese preemia sai 1989. aastal Fred Jüssi. Möödunud aastal pälvis selle tunnustuse tuntud seeneteadlane, akadeemik ja bioloogiadoktor Erast Parmasto, kes on peamiselt päevakajalistel loodushoiuteemadel avaldanud üle 150 teadustöö ning enam kui 200 publitsistlikku kirjutist.

Tänavu juba 29. korda tähistatava looduskaitsekuu peateema on «Elurikkus on elujõud».

«Tuletame sellega meelde, et mida mitmekesisem ja mitmepalgelisem on loodus, seda elujõulisem see on. Ja rõhutame tõika, et mida tervem on loodus, seda tervemad ja rikkamad oleme ka meie,» ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi looduskaitsekuu moto tutvustuseks.

Looduskaitsekuul korraldab keskkonnaamet mitmeid temaatilisi üritusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. 24. mail saab ameti eestvõttel teoks üle-eestiline matk peamiselt kaitsealadele, et tutvustada Eesti rikast loodust võimalikult laiale huviliste ringile.

Looduskaitsekuu avamisel annab kuuga seotud üritustest ülevaate keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar. Loomaaia elurikkusest kõneleb asutuse direktor Mati Kaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles