Hiiumaal ründas metssiga autot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hiiumaal ründas ööl vastu laupäeva metssiga õues seisvat autot, kriimude järgi otsustades on ta tõusnud auto najale püsti ning kõigist akendest sisse vaadanud.

«Esitulede juurest on tükid väljas, autol on kriibitud kihvajäljed ja mälestuseks on pahategija jätnud auto küljele ka kärsajälje,» kirjeldas autoomanik Õngul elav Merle Kääri Hiiu Lehele.

Urmas Alev Leluselja jahisektsioonist rääkis, et tema esmalt ei uskunud, kui talle helistati ja searünnakust räägiti. «Kohapeal selgus, et tegutsenud oli üks suur siga,» ütles Alev. Ta rääkis, et tervet autot katvate ilaste kärsajälgede ja kihvakriimude järgi võib oletada, et siga tõusis auto najale püsti ja vaatas sisse kõikidest akendest.

Alev oletas, et ehk tundis siga autost tulevat toiduainete lõhna. «Pika ja külma talvega on toiduvarud metsas otsakorral ja metsaelanikud tulevad toiduotsinguil elamutele järjest lähemale,» nentis Alev.

Lisaks auto tõngumisele lükkas metsanotsu ümber Kääri prügikonteineri ja tõukas naabrite kuuril ukse eest, pöörates kuuris kõik segamini, keerates kummuli ka tühjad jahutünnid.

Jahimehed valvasid järgmisel ööl samas kohas, aga kuna kedagi polnud liikvel, paigaldasid kaamerad. «Eks edaspidi selgu, kes seal tuuseldamas käib,» ütles Alev ja kinnitas, et metslooma selline käitumine on ebatavaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles