Kurtnas murdis susi juba kuuenda koera

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: SCANPIX

Üle-eile öösel Kurtnas hundi murtud koer oli sel talvel sealkandis juba kuues, kes soe ohvriks langes; seitsmes pääses võitlusest eluga.

Murtud koera, õigemini koerast alles jäänud pea ja käpad leidis eile hommikul koera omaniku naaber, kirjutab Põhjarannik.

Kui sügisel maakondadele hundilaskmise lubasid jagati, anti neid Ida-Virumaale ainult kaks ning Kuremäe ja Kurtna sektsiooni maadele hundijahti üldse ette ei nähtud. Pärast seda, kui hundid olid Illuka vallas viis koera murdnud ja kuuendal napilt pääseda õnnestus, pöördusid vallaelanikud nii keskkonnaameti kui vallavalitsuse poole.

Seepeale andis keskkonnaamet loa pidada hundijahti ka Kurtna ja Kuremäe piirkonnas. Jaanuaris tabatigi Jõugal üks hunt ja sellega said sealsete jahimeeste võimalused otsa – rohkem nad lasta ei tohtinud. Teine hunt tabati Kohtla-Nõmmel.

Aasta alguses anti Ida-Virumaale kaks hundilaskmise luba juurde – piirkondadele, kuhu neid esimese jaotusega ei antud, seega Kurtna kandis neist kasu polnud. Nood kaks viimast luba jäid realiseerimata. Hundijahi hooaeg sai veebruarikuuga läbi.

Keskkonnaameti Viru regiooni jahinduse peaspetsialist Raivo Sass jahimeestele loa saamiseks lootust ei anna: «Ühe murtud koera pärast, kes pealegi põllul lahtiselt jooksis, seda luba küll ei anta. Kui neid murdmisi veel juurde tuleb, siis vaatame.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles