Krõbekülm öö uut rekordit siiski ei toonud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm ja aurav meri lennusadamas.
Külm ilm ja aurav meri lennusadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ilmajaama andmetel langes õhutemperatuur täna öösel ja hommikul mitmel pool Eestis tublisti alla 20 külmakraadi, kuid lõppeva talve uut külmarekordit see siiski ei toonud.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia valvesünoptik ütles Postimehele, et kõige madalam temperatuur mõõdeti kella kaheksa ajal Kuusikul, kus oli külma 24,7 kraadi.

Tema sõnul langes õhutemperatuur mõnel pool Eestis küll ka veelgi madalamale, kuid kuna tegu on madalate orukohtadega, siis seal mõõdetu ametlikult arvesse ei lähe. «Rekordiarvestusse käivad need vaatlusjaamad, kus termomeetrid vastavad kindlatele tingimustele,» selgitas ta.

Sünoptiku sõnul ei lange temperatuur täna hommikul enam oluliselt madalamale, küll aga võib taas alla 20-kraadist külma oodata ööl vastu homset. «Üks külm öö veel tulemas, kui ilm on uuesti suhteliselt selge ja õhumass Eesti kohal üsna jahe,» ütles ta.

Krõbekülm taandub tema sõnul nädalavahetusel või uue nädala alguses, kuid ka siis on temperatuur pilvisusest olenevalt öösiti ja varahommikuti umbes miinus 10 kraadi.

Selle talve külmarekord, 28,6 külmakraadi, sündis 19. jaanuaril Jõhvis. Eesti kõigi aegade külmarekord pärineb 1940. aasta 17. jaanuarist, kui Jõgeval mõõdeti miinus 43,5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles