Läänemaal püüti albiinoforell

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalameeste võrku jäänud suguküps isane vikerforell oli 2,5 kilo raske ja 54 cm pikk.
Kalameeste võrku jäänud suguküps isane vikerforell oli 2,5 kilo raske ja 54 cm pikk. Foto: Tõnis Ruber

Läänemaa rannakalurid püüdsid eelmisel nädalal Pullapää lahest veidra välimusega vikerforelli, kelle sarnast pole kalandusasjatundjad varem näinud.

Kalapüügil osalenud Läänemaa omavalitsuste liidu keskkonnaspetsialist Tiit Koel ütles, et kala oli elusana heleoranž, kuid hinge heitnult nägi ta välja õrnroosa, nagu oleks tegu albiinokalaga, teatas Lääne Elu.

«Ka liha oli tavalisest vikerforellist erinevat värvi,» ütles Koel, kes veidrat kala ka maitses.

Kuna sel sajandil pole vikerforelle Eesti rannikuvetesse asustatud, oletas ta, et veidrik pani plehku Soome sumpkasvandusest. Kalakasvandusele viitavad tema deformeerunud rinna- ja kõhuuimed, samuti äranühitud sabauim.

Kalle Kroon sihtasutusest Eesti Forell teatas, et tegu on täiesti tavalise vikerforellist aretatud kuldforelliga. Tema sõnul on neid hakatud ka Eestis kasvatama ning näiteks Rootsi pealinna Stockholmi Alehni poes on neid suures koguses müügil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles