Nädalavahetuse ööd toovad -22 kraadi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Loodetuulega saabub Eestisse külmem õhumass, mis nädalavahetuse öödel võib tuua kuni 22 kraadi külma.

Homme võib Kirde-Eestis veidike lund sadada. Tugev tuul ulatub rannikul puhanguti 15-17 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel -5..-10, kohati -13 kraadi, päeval võib tõusta kuni 0 kraadini, kirjutab EMHI nädalaprognoosis.

Reedel aga külma õhumassiga kõrgrõhuhari tugevneb ning kõrgrõhuvöönd jääb ilma määrama ka nädalavahetuseks. Reede tuleb juba vähese pilvisusega ja sajuta, öösel langeb õhutemperatuur 10-16 külmakraadini, päeval tõuseb taas 0 kuni -5 kraadini.

Ka laupäev ja pühapäev on sajuta ja nõrga tuulega. Ööl vastu laupäeva tuleb 10-16 külmakraadi, kuid kohati võib õhutemperatuur langeda isegi -20 kraadini, ööl vastu pühapäeva isegi -22 kraadini. Päevasel ajal jääb temperatuur -2..-8 kraadi vahele.

Esmaspäeval hakkab kõrgrõhuala lõuna poole taganema ja Soome lahele jõuab taas madalrõhulohk, mis laieneb teisipäeva õhtuks üle Eesti ja toob jälle veidi lumelisa. Õhutemperatuur hakkab aeglaselt tõusma, kui ööd jäävad esialgu veel sama krõbedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles