Soome turistid häirisid veebikakkude elu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud 5. mail, kui kaks vanemat poega maailma veel seestpoolt õõnsust uudistasid.
Foto on tehtud 5. mail, kui kaks vanemat poega maailma veel seestpoolt õõnsust uudistasid. Foto: Aivar Veide

Tähelepanelikud kakukaamera vaatajad võisid täna pesapuu ümbruses kuulda soomekeelset jutuvada ning ka pesapuule kopsimist.


Kakukaamera kodulehe foorumis kirjutasid pingsad kakkude elu-olu jälgija, et täna umbes kella 13.14 paiku oli kuulda inimhääli ja plaksatusi ning kaks pesaveerel istunud kakupoega kukkusid pesa põhja. «Pesapuu juures oli kuulda arutelu, et see puu. Järgnes kopsimine, järelikult nad teadsid, et on kaameraga pesa,» kirjutas üks foorumis postitaja.

Foorumlastele tegi muret mõni aeg täiesti liikumatult lebanud kakupoeg.

Kakukaamera töörühma liige Aivar Veide ütles Postimees.ee'le, et mingid soome turistid olla seal tõesti käinud ja kahjuks ei käitunud just kenasti. «Arvatvasti toksisid puud lootes kakku näha. Pojad olid vast mõnda aega hirmunud, aga midagi hullu nendega ei juhtunud,» rahustas Veide.

Neljast kakupojast on pessa alles jäänud veel kaks. Esimene poeg lendas välja eile kell 21.40 ja teine täna hommikul 5.29 ja kaks viimast teevad Aivar Veide sõnul lähipäevil sama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles