Maanteeinfo: lumesadu ja tuisk kestab, teeolud on jätkuvalt halvad

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil talvine Paide-Rakvere maantee. Pilt on illustratiivne.
Pildil talvine Paide-Rakvere maantee. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lääne-Eesti saartelt eile õhtul alguse saanud lumesadu ja tuisk muutis teeolud üle Eesti halvaks, teekatted on valdavalt lumised ja libedad.

Põhi- ja suuremate tugimaanteede sõidujäljed, piirkonniti rajad olid kohati lumevabad või libedusetõrjest soolalumesegused. Sõidujälgede ja –radade vahel, samuti tee telgjoonel on nii soolalund kui libedust.

Nähtavus on lumesaju ja pinnatuisu tõttu piiratud. Lääne-Eesti saartel on teepinna temperatuur 1,5 külmakraadi  ning sajab lörtsi, mandril on teepind 5,5 kuni kaheksa külmakraad, sajab lund, paiguti tuiskab ning teedel on tuisuvaalusid.

Politsei tuletab sõidukijuhtidele meelde, et talviste teeolude tõttu tuleb liikluses olla äärmiselt ettevaatlik, arvestama peaks libedusega, sõitma teeoludele vastava kiirusega ning hoidma piisavat pikivahet. Jalakäijad peaksid olema liikluses eelkõige nähtavad ja ületama sõiduteed ohutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles