Peipsi puhastatakse vanadest nakkevõrkudest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõiki võrke ei võeta Peipsi järvest välja, osa neist jäävad järve triivima.
Mitte kõiki võrke ei võeta Peipsi järvest välja, osa neist jäävad järve triivima. Foto: Sille Annuk

Täna alustasid keskkonnainspektorid Peipsi järvel kolmepäevast aktsiooni, mille käigus eemaldatakse järvest sinna triivima jäänud ja seda risustavad vanad nakkevõrgud.

«Ehkki vanade püüniste väljatragimine ei kuulu inspektsiooni põhikohustuste hulka, on selline ettevõtmine oluline kalavarude kaitseks,» ütles Keskkonnainspektsiooni Ida regiooni juhataja Andrus Simson pressiesindaja vahendusel. Tänavu otsitakse vanu võrke järve põhja- ja idaosa Eesti-poolsel alal.

Ida regiooni peainspektor-nõunik Ivo Kase sõnul algas aktsioon edukalt ja tänase päeva esimese poole päevaga oli välja korjatud juba 40 vana võrku.

Seekordne aktsioon toimub keskkonnainspektsiooni oma jõudude ja järelevalvetehnikaga. Täna oli väljas kolm alust, teisipäeval lisandub veel üks alus, kui Ida regiooni inspektoritele tulevad appi Tartumaa kolleegid.

Peipsi järvel on varem läbi viidud kaks taolist aktsiooni. Mullu kevadel tragiti viie päeva jooksul Peipsi põhjaosast ning järve keskosast Kallastest põhja poole jäävalt kalade kudealalt välja 667 triivima jäänud nakkevõrku, mille kogupikkuseks võis arvestada ligi 50
km.

2006. aastal eemaldasid inspektorid koos piirivalve, politsei ja mereinstituudi töötajatega nelja päevaga Peipsi järve lõunaosast 504 vana kalapüügivõrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles