Pärnu täitub 25 000 õiega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrasemad Pärnus Tallinna maantee ja Jannseni eänava ristmikul.
Võõrasemad Pärnus Tallinna maantee ja Jannseni eänava ristmikul. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kuigi Pärnu linnavalitsus hoiab sel aastal linnakaunistuse pealt kokku, ehib juuni alguseks linna 25 000 suvelille.


Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper ütles Raadio Pärnule, et üritab igal aastal midagi uut välja mõelda. Sel aastal on peenardes rohkem kõrrelisi ja karjamaataimi, mis on linnaaedniku sõnul viimaste aastate trend. Ta on kõrrelisi varemgi kasutanud ja tulemus on põnev tundunud.



Kupperi sõnul tuleb majanduslikult raskel ajal muretseda soodsamaid taimi ja oma pea rohkem tööle panna, et põnevaid lahendusi leida.



Praegu on Pärnu haljasaladele istutatud 5000 võõrasema, kuid suurem lillede istutamine seisab ees pärast öökülmade lõppemist juuni alguses, mil lillepeenardele istutatakse 20 000 suvelille. Suve tulekuks on suvepealinn õitemeres.



Sel aastal kulutatakse Pärnu lilleiluks 400 000 krooni. Selle raha eest ostetakse taimed peenardele ja posti küljes olevatesse amplitesse, mida tuleb iga päev kasta ja väetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles