Reformierakond tahab legaliseerida vibujahi väikeulukitele

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras
Kobras Foto: SCANPIX

Riigikogu reformierakonna fraktsiooni liikme Tõnu Juuli sõnul tuleks seadustada vibujahipidamine väikeulukile ning vastav muudatusettepanek on keskkonnakomisjonile juba ka esitatud. Antud küsimuses on toetaval seisukohal ka Reformierakonna fraktsiooni enamus.

Juuli sõnul on vibujaht uus ja väljakutseterohke jahipidamisviis olemasolevatele jahimeestele.

«Lisaks aitaks vibujaht teatud olukordades reguleerida metsloomade arvukust. Näiteks on Eestis koprate poolt tekitatud kahjustused maaomanikele tõsiseks probleemiks. Koprajahil annab aga vibuga jahipidamine kindluse, et lastud loom igal juhul ka kätte saadakse, sest noole külge kinnitatud tamiil ei lase ulukil jäädavalt vetesügavusse kaduda,» rõhutas Juul.

Reformierakondlasest parlamendisaadik lisab, et kindlasti peab vibujahti harrastada sooviv inimene olema vähemalt 18-aastane isik, kes omab kehtivat jahitunnistust ning on läbinud vibujahi koolituse ja sooritanud vastava eksami.

Vibujaht on täna legaliseeritud 12 Euroopa Liidu riigis, kaasaarvatud Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles