Uudiseid loomaaiast: 14-aastane vööthüään tuli magama panna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööthüään Kata oma lemmikpoosis tukkumas
Vööthüään Kata oma lemmikpoosis tukkumas Foto: Inari Leiman

Loomaaias on möödunud tihe vastla- ja sõbranädal, kuid esmaspäeval tuli kasvaja tõttu magama panna vööthüään. 

Maoaasta alguse auks loomaaias möödunud pühapäeval korraldatud maopäev tõi kohale hulgaliselt huvilisi, kellest nii mõnedki elus esimest korda madu lähemalt silmitseda ja lausa katsuda said. Loomaaias koorunud 7-kuune maisimadu, kestumiseks valmistuv kolumbia viker-silehuulboa ja jalutu sisalik stepi-vaskuss pidasid käsitsemisele vapralt vastu.

Teisipäeval võis soovi korral loomaaias vastlaluigu lasta.

Neljapäeval korraldas Tallinna Loomaaia Sõprade Selts loomaaialoomade vaderitele sõbrapäeva vastuvõtu vabaõhumuuseumis. Loomaaia sõbrad rääkisid oma eelmise aasta tegemistest, loomaaia juht Mati Kaal tutvustas käesoleva aasta plaane. Vadereile anti ka ülevaade nende vaderilooma käekäigust.

Troopikamaja ekspositsiooni pandi välja väikesed värvilised mageveekrabid. Sini-kõrvukfaasanid võtavad juba tasapisi pulmaaegseid tuure üles ja üritavad ulukihooldajaid peletada, kui nood nende territooriumile koristama tulevad. Kodukitsed said esmaspäeval maha kahe tallekesega.

Merikotkas, kelle pesa kaamerasilm ei jälgi, lamab pesal. Kas pesas ka muna(d) on, selle peavad ulukihooldajad hiljukesi piiludes alles välja selgitama. Pesal kükitab ka kassikaku emalind.

Händkakud said pundi peale, neid on kullimäe suures kakupuuris kokku viis – isane ja neli emast, kaks pesakasti.

11. veebruaril tuli magama panna viieteistkümnendat eluaastat käinud vööthüään Kata, kelle soolestikus avastati suur kasvaja. Kata sündis Kaunase loomaaias ja toodi Tallinna veidi enne sajandivahetust. Siin tõi ta ilmale 19 poega, kellest 16 ka üles kasvasid ja erinevatesse loomaaedadesse elama asusid. Tormilise pereelu  käigus üle poole sabast kaotanud Kata oli ka Tallinna loomaaia vööthüäänidest ainus, kes kolm oma poega täiesti iseseisvalt üles kasvatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles