Lähipäevil ootab ees kuiv ja kargevõitu kevadilm

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasapisi saabub suvesoe
Tasapisi saabub suvesoe Foto: SCANPIX

Vihmalootust sel nädalavahetusel pole, küll võib päevane õhutemperatuur öisest öökülmast hoolimata tõusta paiguti isegi kuni 18 kraadini.

Homme jõuab Eesti kohale kõrgrõhuala kese, öösel võib maapinnal öökülma olla, kuid päeval on sooja 10 kuni 16 kraadi, teatab Eesti Hüdroloogia- ja Meteoroloogiainstituut.

Ka ööl vastu laupäeva võib paiguti esineda öökülma. Päeval on selge või vähese pilvisusega kuiv ilm, sooja tuleb 12 kuni 18 kraadi. Öökülmaoht on ka pühapäeva öösel. Päevaks lubab ilmaennustus, et termomeetrinäit võib tõusta kuni 18 kraadini. Kuivus püsib ning vihmalootust pole.

Esmaspäeval tekib Skandinaavias tsüklon, mis liigub Soome poole. Ilm muutub pilvisemaks, kuid saju tõenäosus on väike. Õhutemperatuur tõuseb päeval Lõuna-Eestis üle 20 kraadi.

Suur tuleoht

Päästeamet paneb inimestele südamele, et seoses suure tuleohugatuleb looduses olla äärmiselt tähelepanelik ning järgida tuleohutuse nõudeid. Tule tegemine on praegu ülimalt ohtlik.

Looduses võib tulekahju tekitada kustutama suitsukoni, süüdatud lõke, maha jäetud klaasikild või auto summutajast süttinud pinnas.

Tänavu on vabariigis registreeritud 1384 metsa-maastiku tulekahju. Selle nädala alguses puhkes esimene suurem metsatulekahju Harjumaal Kuusalu vallas, kus põles 15 hektarit metsa.

Päästeteenistus ja keskkonnainspektsioon jätkavad regulaarseid reide kulupõletajate ning hooletute lõkketegijate tabamiseks. Tuleohutusnõuete rikkujat võib karistada rahatrahviga kuni 18 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles