Nädalalõpp kisub jahedamaks ning sajuvõimalus kahaneb

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu.
Lumesadu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui nädala alguses on ilm soojem ja lumisem, siis nädala teine pool tuleb pigem jahedam ja suurema sajuta.

EMHI andmetel tugevneb teisipäeva öösel üürikeseks Soome ja Loode-Venemaa kohal kõrgrõhuala ja lumehooge on harvem. Kuid õhuvool jääb lõunakaarde avatuks ja päevaks kandub Ukraina poolt niiskust juurde.

Hommikul hakkab Kagu-Eestis taas lund sadama ja päeval laieneb sadu üle Eesti. Tuul pöördub itta ja päeva peale tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, päeval on 0 kuni -3 kraadi.

Kolmapäeval saab kõrgrõhkkond mõjusamaks. Öö hakul sajab siin-seal lund, pärast keskööd saju võimalus väheneb ja päeval tuleb vaid üksikutes kohtades nõrka lund. Puhub võrdlemisi nõrk kagutuul. Õhuvool jääb esialgu lõunakaarde ja sealt külma lisaks veel ei tule. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, päeval 0 kuni -2 kraadi.

Neljapäeval ja reedel ulatub kõrgrõhkkond servaga üle Eesti. Suuremat sadu tulemas pole, kuid üksikute lumehoogude võimalus püsib. Puhub nõrgapoolne idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti -4 kraadi -8 kraadi, kui taevas selgemaks tõmbub, siis võib -12 kraadini langeda, päeval on -1 kuni -6 kraadi.

Laupäeval ja pühapäeval on Eesti kohal kõrgema rõhuga vöönd. Ilm on suurema sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti -4 kuni -8 kraadi, selgema taeva all langeb alla -10 kraadi, päeval on -2 kuni -6 kraadi.

Esmaspäev tuleb kõrgrõhkkonna servas märkimisväärse sajuta. Ilm on rahulik. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12 kraadi, päeval -3 kuni -7 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles