Veebruari algust saadavad väikesed külmakraadid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Eelolevatel päevadel saavad valdavaks taas väikesed külmakraadid. Vaid nädalavahetusel, ööl vastu laupäeva ja pühapäeva võib selgineva taeva all mõnes kohas õhutemperatuur varahommikuks ka -10 kraadi ümbrusse langeda, ütles Postimehele EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak.

Reedel tiirleb Skandinaavia ja Soome kohal madalrõhkkond ning selle lõunaserva mööda liigub öösel üle Eesti madalrõhulohk. Sajab lörtsi. Hommikuks lääne pool sajuhood juba harvenevad. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari. Ida-Eestis sajab veel ennelõunal pisut lund ja lörtsi. Pärastlõunal on ilm juba peamiselt sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb pärast keskööd kuni kolme külmakraadini ja püsib ka ennelõunal samades piirides, pärastlõunal aga läheb tasapisi külmemaks.

Laupäeval ulatub ida poolt kõrgrõhuhari Eestini. Tõenäoliselt on ilm suurema sajuta. Kui aga Kesk-Euroopa kohalt madalrõhkkonna serv Eesti lõunapiirini sirutub, siis suureneb lumesaju võimalus ja seda eelkõige Kagu-Eestis. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 3-8 külmakraadi, kohati kuni 10 külmakraadi, päeval 1-5 külmakraadi.

Pühapäeval on tugevam madalrõhkkonna mõju. Siin-seal sajab lund. Sadu on enamasti nõrk, vaid Ida-Eestis võib tihedam olla. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3-8 külmakraadi, selgema taeva all langeb alla 10 ja päeval kuni 5 külmakraadini.

Esmaspäeval ümbritsevad Eestit madal- ja kõrgrõhkkonnad. Veidi mõjusam võib üürikeseks olla lõuna poolt tugevnev kõrgrõhuhari. Kohati sajab nõrka lund. Ilm on rahulik. Õhutemperatuur on öösel 3-8 külmakraadi, selgineva taeva all võib 10 külmakraadi ümbrusse langeda, päeval kuni 4 külmakraadi. Kuid õhtul läheneb merelt madalrõhulohk, kagutuul tugevneb ja saartele jõuavad tihedamad sajupilved.

Teisipäeval liigub Läänemerele madalrõhkkonnad ja selle sajupilved katavad Eesti. Sajab lund ja tuiskab. Päeval tuleb saartel ka lörtsi. Tuul on tugev, puhub öösel kagust, päeval pöördub edelasse ja nõrgeneb tasapisi. Õhutemperatuur on öösel 2-7 külmakraadi, Ida-Eestis kuni 9 ja päeval kuni 3 külmakraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti madalrõhkkond Läänemerele tiirlema. Vahetevahel sajab lund ja lörtsi, tihedam on sadu öösel. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 1-6 külmakraadi, päeval kuni 5 külmakraadi.

Neljapäeval madalrõhkkond nõrgeneb. Lumesadusid jääb harvemaks. Puhub nõrk kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 3-9 külmakraadi, päeval 1-6 külmakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles