Suurde sooja tuleb nädala teises pooles väike paus

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuse soe ilm meelitas paljud juba Piritale rannamõnusid nautima.
Nädalavahetuse soe ilm meelitas paljud juba Piritale rannamõnusid nautima. Foto: Silja Kaigu

Alanud nädala esimeses pooles on ilm kõige soojem, kolmapäevast pöördub tuul ajutiselt põhjakaarde ja õhutemperatuur langeb, kuid uus kõrgrõhuala soojeneb peagi ning nädalavahetus on taas suhteliselt soe, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) oma nädalaprognoosis.


Vihma tõenäosus suureneb esmaspäeval. Teisipäeval määrab veel ilma kõrgrõhuala loodeserv ning püsib lõunakaare tuulega soe kuiv ilm.

Kolmapäeval tugevneb Norra merel ja Skandinaavial uus jahedas õhus tekkinud kõrgrõhuala ja see levib lõuna poole. Eestis pöördub tuul külma frondi üleminekul põhjakaarde päeva jooksul.

Õhutemperatuuri langust on kõigepealt tunda põhjarannikul. Sademete tõenäosus on väga väike.

Neljapäeval levib kõrgrõhuala kese Soome kohale ja selle lõunaservas valitseb meil kuiv ilm. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul.

Reedel levib kõrgrõhuala kese Eesti peale. Ilm on kuiv, tuul on nõrk ja muutlik.

Kui nädala esimestel päevadel võib õhutemperatuur kohati kerkida ka 23 kraadini, siis neljapäevaks-reedeks lubab EMHI nelja päeva prognoos maksimaalselt 17 soojakraadi.

Laupäeval taganeb kõrgrõhuala lõuna poole ning ilm püsib kuiv. Tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb veidi.

Pühapäeval liigub üle Skandinaavia ja Soome madalrõhuala, mille lohk ulatub Eestini ning tekib hoogsaju võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles