Lumelörts lõpeb neljapäeval, aga jäiteoht püsib

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugeva tuulega koos naaseb Eestisse ka lörts
Tugeva tuulega koos naaseb Eestisse ka lörts Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal valitsesid üle Eesti lumesaju ja lörtsi tõttu keerulised teeolud, ent neljapäeva hommikuks peaks sadu lakkama.

Täna pärastlõunal sadas mandril Põhja- ja Lääne Eestis tihedat lund ja tuiskas. Saartel sajab endiselt lörtsi, sekka vihma. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0..+2 kraadi, idapoolsetes maakondades 0..-3° kraadi.

Maanteeameti teatel on Lääne-Eestist alanud intensiivne lumesadu ja tuisk muutnud saartel, Lääne- ja Kesk Eestis teed kohati lumiseks ja libedaks. Täna enne kella nelja oli sõidetavus suurematel riigimaanteedel rahuldav, tuisupiirkondades halb. Põhja-, Kesk-, Lääne- ja Edela-Eestis sadas lund ja lörtsi. Harju, Ida-Viru, Jõgeva ja Järva maakonnas raskendas teeolusid pinnatuisk.

Ööl vastu neljapäeva liigub madalrõhulohk EMHI teatel üle Eesti Venemaale. Öö hakul on lääne pool sadu juba nõrgem ja tuleb veel veidi lörtsi ja vihma. Hommikuks sadu lakkab. Ida pool aga sajab lund ja tuiskab, sadu on tugev.

Pärast keskööd sadu nõrgeneb ja vastu hommikut lisandub lörtsi, sekka võib ka vihma tulla. Tuul pöördub edelasse ning on väga tugev. Jäiteoht on üle Eesti suur. Õhutemperatuur jääb vahemikku 1-2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles