Teeäärte puhastamine tekitas trotsi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee.
Maantee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuressaare elanik Arnold Lokna kurtis, et teemehed võtavad talle kuuluvalt kinnistult maha puid. Kohapeal selgus, et puid võetakse maha liiklusohutuse tagamiseks.

Tee ääres oksi põletanud töömehed kinnitasid, et nemad võtavad maha need puud, mis on ära märgitud, kirjutab Saarte Hääl. Maaomaniku protesti peale jäeti töö seisma ja kohale kutsuti «ülemus».

AS Eesti Teed Lääne piirkonna Saaremaa osakonna hooldusosakonna juhataja Tõnu Kuldsaare kinnitusel kuulub maa 9 meetri ulatuses tee telgjoonest riigile ning selle hooldamine on nende ülesanne.

Lokna soovis aga teada, miks pole teda eelnevalt teavitatud tema maal toimuvast metsatööst ning kas see teeäärne maariba on maamaksust vabastatud ning kuhu läheb puitmaterjal, mis teeäärte korrastamise käigus tekib.

Maanteeameti Kuressaare esinduse peaspetsialist Toomas Magus kinnitas, et hooldusettevõte Eesti Teed AS oleks kindlasti pidanud maaomanikku Loknat tehtavatest töödest teavitama.

Magusa sõnul ei pea Arnold Lokna samas muretsema maamaksu pärast, sest teeäär kuulub katastriandmete järgi Eesti riigile.

Magusa sõnul on maanteeamet tellijana juba pikki aastaid korraldanud Kuressaare–Kuivastu ja ka mõnede teiste maanteede äärte ja ristmike korrastamist külgnähtavuse tagamiseks ja liiklusohutuse tõstmiseks alusmetsa raiumisega, mis on eelnevalt kooskõlastatud maaomanikega, sest reeglina on külgnähtavuse tagamiseks tehtud tööd omanike maadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles