Brüsselis keelati koolilastel lume kvaliteedi tõttu lumepallidega mängimine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesõda
Lumesõda Foto: SCANPIX

Brüsselis elavate eestlastele jahmatuseks said nad ühel päeval koolidirektorilt kirja, et lumepallidega mängimine on nüüdsest keelatud.

Brüsselis elav lapsevanem saatis ajalehele Meie Maa näite sealsest ülereguleeritud koolisüsteemist - lumepalliteemalise juhise. Ta lisas, et sel aastal on Brüsselis üle ootuste kaua lumi maas olnud - nüüdseks vist juba kaks nädalat. «Pealegi veel hirmus kõrge – silma järgi hinnates 4–5 cm,» kirjutas ta.

--

Saatja: Euroopa kool Brüsselis, direktor

Kellele: Lasteaia ja algkooli lapsevanemad

Koolile saabunud küsimuste tõttu tahaksin selgitada kooli poliitikat lumise talve tingimuste kohta.

Kooli juhtkond on otsustanud lubada algkooli lastel mängida lumepallidega nii kaua, kuni lume kvaliteet seda lubab. See on õpilastele lõbus tegevus, kellel ei ole ülejäänud kooliaastal väga palju muud mänguväljakul teha. Olen palunud neil olla väga ettevaatlikud. Samuti palusin juhendajaid ja õpetajaid olla väga tähelepanelikud.

Põhikooli õpilastele on lumepallide viskamine olnud kogu aeg keelatud.

Algkoolilapsed on aga juba mitu päeva lõbusalt lumepallidega mänginud ja seda väga vastutustundlikult. Kuna aga lume kvaliteet on muutunud jäiseks aineks, olen informeerinud kõiki õpilasi ja õpetajaid, et lumepallide viskamine on nüüd keelatud.

Pange tähele, et me oleme olnud väga tähelepanelikud meteoroloogiliste tingimuste suhtes ja kui temperatuuri, tuule ja muude elementide kombinatsioon on muutunud, võimaldame õpilastel jääda oma klassiruumi mänguajal ja/või enne kooli. Eeldame, et kõik õpilased on hästi varustatud soojade mantlite, kinnaste, sallide ja mütsidega.

Tahaksin rõhutada, et see on kasulik kõigile õpilastele mängida õues nii palju kui võimalik ja et on oluline õppida, kuidas käituda vastutustundlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles