Uue-Oti talu Sõrves võõrustab ligi 70 pääsukesepaari

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukesed. Illustreeriv foto.
Pääsukesed. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahuste küla Uue-Oti talus on esimeste suitsupääsukeste saabumine eriline sündmus, sest siin ehitavad pääsukesed igal aastal oma 70 pesa.

«Pääsukesed on meil laudas, kuuris, pööningul, garaažis,» rääkis Oma Saarele Uue-Oti talu perenaine Maive Sepp. «Kõik räästaalused on neid täis, laudas on nad ümber lambikupli ja garaažis riiuli peal.»

Möödunud aastal täpset arvestust ei peetud, kuid paar aastat tagasi lugesid lapsed taluhoovis kokku 73 poegadega pesa ning perenaine arvab, et sel aastal tuleb samapalju.

Pääsukeste huvi Uue-Oti talu vastu on märkimisväärne, sest ümberkaudsetes majapidamistes teevad pääsukesed tavaliselt neli-viis pesa.

Keskkonnameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni looduskasutuse spetsialisti Veljo Volke hinnangul on Uue-Otil pesitsevate pääsukeste arv ühe majapidamise kohta tõesti erakordselt suur.

«Sellel on ka kindel põhjus - Rahustel on loomapidamine väga heal järjel ja loomade juures on palju lendavaid putukaid,» selgitas Volke. «Põhiline on aga see, et selles külas on elu alles ja seal asub Eesti üks paremaid rannaniite.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles