Piltuudis: külmarekord tõi Anne kanalisse sulistama hulga talisuplejaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisupleja Anne kanalis 19. jaanuari hommikul, mil Tartus oli 25 kraadi külma.
Talisupleja Anne kanalis 19. jaanuari hommikul, mil Tartus oli 25 kraadi külma. Foto: Risto Mets

Seda ei juhtu just tihti, et vabas looduses võib ujumivesi olla õhutemperatuurist 25 kraadi soojem. Soodsat olukorda kasutas Tartus Anne kanali ääres ära vähemalt paarkümmend talisuplusest lugu pidavat inimest.

Eile hommikul lahti raiutud jääaugule oli 24 tunniga peale tulnud umbes seitsme-kaheksasentimeetrine jääkiht. See pole ka ime, sest ööl vastu tänast langes Tartus õhutemperatuur 26 miinuskraadi taha. Viieteistkümne meetri pikkuse basseini jäässe raiumine võttis omajagu aega, ent andis osaljeatele ka sooja.

Kella 10 paiku, mil külm kraadi võrra järele andis, hakati üksteise järel umbes nullkraadise veega jääaugus käima. Mõni kastis end vaid korraks vette, teine ujus miniatuurses basseinis kümmekond korda edasi-tagasi. Tugevamad läksid supluse järel veel palja ihuga Anne kanali ümbrusesse jooksma. Pakane kattis märjad ihukarvad momentaalselt jääga.

Vetelpästemajja rajatud saunas sai end pisut soojendada, kuid leili ei saanud nautima jääda kauaks, sest niipea, kui inimesed jääaugus enam vett lainetama ei pannud, kippus jääauk kinni külmuma.

Kuni kümmekond talisuplejat käivad Anne kanalis end karastamas igal hommikul. Täna oli kokkutulnuid pea kaks korda rohkem. Samuti saab vette minna Emajõe linnaujulas. Mitmed täna jääaugus kümmelnud lubasid ka homme hommikul kohal olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles