Coventry ülikoolis keelati kriminaalkaristusega ähvardades lumesõjad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brecon Beaconsis Lõuna-Walesis neljapäeval kelgutanud lapsed.
Brecon Beaconsis Lõuna-Walesis neljapäeval kelgutanud lapsed. Foto: SCANPIX

Seoses Inglismaad tabanud talveilmaga tuletas Coventry ülikool oma tudengitele meelde, et lumesõja pidamine on kriminaalkorras karistatav.

Coventry katedraali kõrval asuva ülikooli hallatava ühiselamu Priory Hall esiukse siseküljele ilmus hoiatav teade, milles ülikooli tudengite majutamisega tegelev osakond tuletas ühiselamu elanikele meelde, et lumesõdade pidamine on käsitletav kriminaalkuriteona, täpsemalt kallaletungina ning see võib kaasa tuua ka ülikoolipoolsed sanktsioonid neile üliõpilastele, kes on lumesõja pidamiselt kui ülikooli mainet kahjutavalt tegevuselt tabatud.

Hoiatuse põhjusena mainitakse kohalike elanike kaebusi lumepalle loopivate tudengite aadressil.

Ülikool hoiatab, et edasiste intsidentide korral võidakse kohale kutsuda politsei.

Sel õppeaastal vahetusüliõpilasena end Coventry’s täiendav Tartu Ülikooli tudeng Henri kirjeldas, et ühiselamuni viival Priory Streetil tuleb lumesõda ette küll. «Tihtipeale erinevad ühika osad võistlevad omavahel. Mitte üldse midagi väga hullu.»

Tervet Inglismaa lõunaosa on tabanud selle talve esimene suurem lumesadu, mis pööras paljude inimeste elu pea peale, vahendas BBC News. Raskendatud on reisimine; Cardiffi, Bristoli, Birminghami, Exeteri, Southamptoni, Jersey ja Londoni Heathrow lennujaamad on lumetormi tõttu mitmeid lende tühistanud.

Ilmaolude tõttu suleti tervel Suurbritannia saarel ka tuhandeid koole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles