Päike meelitas elevandid lumisele jalutuskäigule

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika elevant Carl lumel jalutamas
Aafrika elevant Carl lumel jalutamas Foto: Inari Leiman

Loomaaed valmistus nädalavahetuse külmalaineks. Seni veel kasutuses olevas loomaaia vanimas ehitises karumajas, 30 aastat tagasi loomade ajutiseks pidamiseks ümber ehitatud vanas sõjaväelaos, on ulukihooldajad hoolega kõik pilud ja praod kinni toppinud, et külm vööthüäänide suuri ja peaaegu karvutuid kõrvalesti ära võtma ei pääseks.

Ka pesukarud, kelle tundlikud käpad külmetama kipuvad, on suurte külmadega sisepuuri pesakastis, kuid taliuinakusse nad loomaaias ei lange.

Neljapäeval Tallinnas siranud päike ja parajalt mõnus kargus meelitasid aga õuejalutuskäigule kõik kolm loomaaia aafrika elevanti. Isegi Draay, kes sageli uste vahel iseloomu näitab, marssis kenasti aediku lumesillerdusse.

Nädala alguses munes üks troopikamaja veeagaamidest neli muna, mis paigutati inkubaatorisse. Kakkudel viidi läbi kordusussikuur.

Elevandimaja ekspositsiooni jõudsid taas Aafrika päritolu vööthiired. Kui isahiir armastab oksal rippudes lihtsalt uneleda, siis emahiir on enamasti külastaja pilgu eest varjul ja toimetab hoolega pesa sisustada.

Eelmise nädala lõpupoole kinkis puu- ja köögiviljade hulgimüüja Karlskroona OÜ loomaaiale suure hulga banaane. Nüüd saavad kõik loomaaialoomad suurtest elevantidest kuni pisikeste kääbusmarmosettideni banaanidega maiustada. Loomaaia sõbrad toovad aga igal pühapäeval loomaaia kilpkonnadele nädalase lehtsalativaru.

Pühapäeval saab loomaaia Illu kohviku prussakanäitusel kuulata Aleksei Turovski pajatusi nii eesti kui vene keeles. Täpsem info loomaaia kodulehe uudistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles